Badkamerrenovatie Wilrijk

Heeft uw badkamer in Wilrijk nood aan een grondige opfrisbeurt? Of wil u ze verplaatsen naar een andere ruimte? Op deze website vindt u alvast heel wat informatie over een totale badkamerrenovatie. Hoe gaat zo’n totale renovatie in zijn werk? Wat kost dat ongeveer? Deze en veel meer vragen worden hier beantwoord. Ook kan u hier contactgegevens van gespecialiseerde firma’s in uw buurt terug vinden en geheel vrijblijvend offertes opvragen.

Op deze webpagina kan u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vaklui in uw buurt. Zo kan u rustig uitpluizen wat u aan wie wil uitbesteden. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs die u voor de badkamerrenovatie betaalt, maar ook naar de service die de installateur aanbiedt.


Informatie en prijsvergelijk

badkamerrenovatie Wilrijk

Hoe werkt ons offertesysteem?

Beschrijf uw bouwklus in de offerteaanvraag

Omschrijf uw project in de offerteaanvraag. Wat wenst u en wat wilt u laten uitvoeren?

Vergelijk ontvangen offertes

Nadat u de offerteaanvraag heeft verzonden ontvangt u meerdere offertes. Vergelijk op prijs!

Kies de installateur die bij u past

Zit er een installateur bij die past bij uw bouwklus? Neem contact op en maak verdere afspraken.

Geniet van het resultaat

Geniet van uw renovatie of verbouwing. Zonder moeite en goedkoper, project geslaagd!

Hoe gaat een totale badkamerrenovatie in zijn werk?

Indien u uw badkamer in Wilrijk volledig laat renoveren, zijn er verschillende stappen die u zal doorlopen. Eerst moeten de verwachtingen in kaart worden gebracht. Hierbij is het noodzakelijk om de juiste opmetingen te doen zodat u weet wat mogelijk is. U kan een ontwerp laten maken door een vakman of gespecialiseerde firma. Deze kan meteen checken of de huidige leidingen en afvoeren nog in orde zijn. Indien u akkoord gaat met het ontwerp en de bijhorende offerte, kan de oude badkamer worden afgebroken om nadien de nieuwe te installeren.

1. Een badkamer ontwerpen

Vooraleer u badkamermeubels en sanitaire voorzieningen gaat kiezen, moet u eerst weten wat er mogelijk is in de voorziene ruimte. Alles moet dus goed worden opgemeten. De firma die uw badkamer zal renoveren, zal op voorhand iemand langs sturen om alles perfect op te meten en samen met u de mogelijkheden te bespreken.

2. Oude badkamer afbreken

De oude badkamer wordt bij een totaalrenovatie volledig uitgebroken. De ruimte wordt gestript. U kan ervoor kiezen om dit volledig of gedeeltelijk zelf te doen. Daarmee bespaart u op de totaalprijs. De firma die de badkamer komt installeren, kan dit echter ook voor u doen.

3. Installeren van de nieuwe badkamer

Indien nodig, worden eerst nieuwe leidingen gelegd. Ook wordt, indien nodig, elektriciteit geïnstalleerd of wordt de huidige voorziening vernieuwd. Het kan ook zijn dat een (nieuwe) chape moet worden gelegd en de muren waterdicht moeten worden gemaakt. Nadien kan gestart worden aan de betegeling. Als alles droog is, kan het plafond worden afgewerkt, inclusief de plafondverlichting. De kamer is daarna klaar voor de essentie: het plaatsen van de sanitaire voorzieningen en het badkamermeubilair. Ook de verwarming kan worden geïnstalleerd. De finale afwerking bestaat tot slot uit het op opspuiten van randen en hoeken met siliconen die schimmelwerend zijn.

4. Nazorg

De nazorg van een badkamer installateur uit Wilrijk omvat vaak onderhoud, na-service en herstellingen van de geleverde badkamerrenovatie.

Wat mag u verwachten van een badkamer installateur uit Wilrijk?

Het plaatsen van een badkamer vereist expertise waardoor het niet onverstandig is om dit uit te besteden aan een vakman. U weet op voorhand dat de bouwklus kwalitatief zal gebeuren en u staat niet voor financiële verrassingen.

Stiptheid

Stiptheid is iets dat de meeste mensen erg prettig vinden. Daarom is het fijn als de firma die voor u de renovatie gaat uitvoeren dit hoog in het vaandel heeft. Zo weet u zeker dat de planning klopt en de badkamerrenovatie naar tevredenheid wordt opgeleverd.

Wanneer u in zee gaat met een vakman uit Wilrijk, krijgt u op voorhand een gedetailleerde offerte waarmee u weet hoeveel u voor elk onderdeel en voor het totaalpakket kwijt zal zijn. U zal dus niet plots voor onverwachte kosten komen te staan.

Transparante, eerlijke prijzen

Wanneer u in zee gaat met een vakman, krijgt u op voorhand een gedetailleerde offerte waarmee u weet hoeveel u voor elk onderdeel en voor het totaalpakket kwijt zal zijn. U zal dus niet plots voor onverwachte kosten komen te staan.

Kennis en ervaring

Een vakman heeft de nodige kennis en ervaring om uw badkamer juist te installeren. Aangezien er veel water in de badkamer zal vloeien, is de nodige expertise noodzakelijk om vochtproblemen en de daarbij horende kosten te vermijden.

Kwaliteit

Indien u een vakman inschakelt, bent u verzekerd van kwaliteit. Vakmannen werken enkel met kwalitatief materiaal en leveren ook kwalitatief werk. U bent gegarandeerd van een goede badkamer die lang zal meegaan en waarbij u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Prijzen vergelijken van badkamer installateurs uit Wilrijk

U vraagt zich wellicht af wat het voordeel is van prijsvergelijk. Door te kiezen voor een lokale firma voor de badkamerrenovatie kunt u geld besparen op voorrijkosten. Onze samenwerkingspartners hebben een groot netwerk van installateurs zodat er in elke grote plaats meerdere opties zijn. Ook in de omliggende plaatsen zijn wij actief:

District Wilrijk

Gemeente: Antwerpen
Deelgemeenten: Antwerpen, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Deurne, Borgerhout, Merksem, Ekeren, Berchem, Hoboken en Wilrijk
Website van de district Wilrijk
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Stabroek, Hoevenen, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Mortsel, Edegem, Aartselaar, Hemiksem, Kruibeke, Burcht en Zwijndrecht

Wij hebben voor de hele provincie Antwerpen plaatspagina’s opgezet, ook als u prijzen wilt vergelijken van firma’s uit:

Mortsel | Ekeren | Edegem | Hoogstraten | Essen | Kalmthout | Kontich | Heist-op-den-Berg | Boom | Duffel

Naast badkamerrenovatie kunt u bij Bouwklussen.be ook terecht voor: gevelrenovatie en ramen en deuren in Wilrijk.

Wat is de prijs voor een badkamerrenovatie in Wilrijk?

Het is erg moeilijk om een gerichte prijs op te geven. In badkamers kan u voor sober, maar ook erg luxueus gaan. Welke meubels wenst u? Enkel een douche of ook een bad? Moet de toiletruimte afgezonderd worden? In welk materiaal wil u de badkamermeubels hebben? En op welke tegel wil u uit uw bad stappen? Een eenvoudige badkamerrenovatie start vanaf €3.500,-. Indien u graag wat meer luxe hebt, kan dit oplopen tot €25.000,- of meer.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

De meubels van de badkamer en de sanitaire installaties (douche, bad, toilet, … ) vormen uiteraard een belangrijk onderdeel van de totale prijs, maar er is meer dan dat. Denk aan water- of elektriciteitsleidingen die vernieuwd of verplaatst moeten worden en de vloer-, wand- en plafondafwerking. Tot slot is er ook de ventilatie die al snel €2.000,- kan kosten. Naast het materiaal, betaalt u ook voor de werkuren van de installateur. Hier kunnen ook verplaatsingsonkosten bij komen.

Welke werken van onder de gedeeltelijke badkamerrenovatie?

Indien u uw badkamer enkel wil opfrissen of maar een gedeelte wil vernieuwen, spreken we niet van een totaalrenovatie. Bij een gedeeltelijke badkamerrenovatie in Wilrijk denken we bijvoorbeeld aan één klus zoals het sanitair vernieuwen of een nieuwe vloer leggen. Of wanneer u enkel de badkamermeubels wil vernieuwen. Een ventilatie laten installeren of vernieuwen is ook een gedeeltelijke badkamerrenovatie. Voor al deze zaken afzonderlijk kan u even goed bij badkamerfirma’s terecht.

Sanitair vernieuwen

Een gedeeltelijke badkamerrenovatie in Wilrijk omvat vaak vernieuwing van het sanitair. Hieronder een overzicht van de meestvoorkomende renovaties.

Toilet renovatie

Bij het toilet kan u kiezen voor een staand of hangend model. U kan een deel laten wegwerken in de gevel en er is een arsenaal aan keuzes van toiletbrillen. Een toilet vindt u al vanaf €300, maar dit kan ook oplopen tot €1.000 of meer.

Bad vernieuwen

Voor een bad zijn er enorm veel keuzemogelijkheden: een ligbad, hoekbad, zitbad, whirlpool, enz. Een bad kan worden ingebouwd of vrij in de ruimte staan. Voor een standaard bad moet u rekenen op €500,- tot €3.000,-.

Douche renovatie

Voor een douche hebt u de keuze uit een douchecabine of een inloopdouche. In een cabine is een douchebak die is afgescheiden met een gordijn, deur of muur. Bij een inloopdouche doucht u op de badkamervloer die waterdicht is gemaakt. Voor de douchekop zijn er heel wat mogelijkheden zoals een regendouche of standaard douchekop. U kan zover gaan als u wil. Douches kunnen €400,- kosten, maar ook €3.000,- of meer.

Wastafel vernieuwen

Bij de wastafel moet u beslissen of u een enkel, dan wel een dubbel model wenst. Wastafels bestaan er in allerlei soorten materialen zoals natuursteen, kunststof, porselein, … Daarnaast kan u kiezen voor een vrijhangende wastafel die aan de muur hangt, een onderbouwwastafel die aan het badkamermeubel hangt, een inbouwwastafel die in het badkamermeubel is ingebouwd of een opzetwastafel die bovenop het wastafelblad staat. Prijzen voor een standaard model variëren tussen €400,- en €1.000,-.

Kranen vernieuwen

Tot slot is er het kraanwerk. Mengkranen en thermostatische kranen worden het vaakst gekozen. Bij mengkranen draai je warm en koud samen open tot je de juist temperatuur hebt bereikt. Bij een thermostatische kraan stel je deze zelf in. Een kraan hebt u vanaf €125,-, maar kan oplopen tot €500,- of meer.

Badkamer afwerking: nieuwe vloeren, wanden of plafonds

Hetgeen dat het meest in het oog springt zijn de vloeren, wanden en plafonds van een badkamer. Wilt u een gedeeltelijke badkamerrenovatie in Wilrijk realiseren dan beginnen veel mensen hiermee. Hieronder een uitleg per onderdeel met globale prijsinformatie.

Badkamer vloeren renoveren

Aangezien een badkamer een vochtige ruimte is, kan u er niet eender welke vloer leggen. Keramische tegels zijn waterbestendig en erg populair. U kan ze in alle kleuren en vormen verkrijgen en zelfs in allerlei soorten looks zoals beton of hout. Maar u kan ook gewoon voor een echte houten vloer kiezen, al zijn er aandachtspunten. Kies hout met een hoog duurzaamheidsklasse, zorg voor uitzetvoegen, enz. Daarnaast zijn een gietvloer of een vloer uit linoleum, vinyl of kurk ook mogelijk. De prijzen variëren enorm, van €10,- tot €135,- per vierkante meter. Elk type vloer heeft een andere prijs, maar ook de moeilijkheidsgraad om de vloer te leggen bepaalt hoeveel u betaalt.

Badkamer wanden renoveren

De wanden kan u eveneens met verschillende materialen afwerken. Wandtegels zijn het populairst. Het aanbod is erg divers. Keramiek en natuursteen worden het vaakst gekozen in Wilrijk. Een meer unieke look kan u bekomen met tadelakt, een traditioneel Marokkaans pleisterwerk dat veel warmte uitstraalt. Een goedkoper alternatief is betonstuc of mortex. Beiden zorgen voor een betonlook. Al deze mogelijkheden zijn waterdicht. U kan ook kiezen voor behang of verf. Er zijn types die bestand zijn tegen vocht, al beperkt u dit best tot niet natte zones. De prijs voor een nieuwe wand is erg divers, gaande van €10,- tot €155,- per vierkante meter.

Badkamer plafond renoveren

Tot slot is er het plafond. Ook hier moet u rekening houden met het hoge vochtigheidsgehalte in de badkamer. Indien u een houten plafond wenst, kies dan voor een tropische houtsoort zoals padoek of behandeld hout. Ook hier zijn uitzetvoegen cruciaal om te voorkomen dat het hout krom trekt. Een aluminium plafond is tegenwoordig te verkrijgen in allerlei stijlen. Lamellen worden horizontaal of diagonaal bevestigd. Bij een plafond in gyproc moet u gebruik maken van vochtwerend gipskarton. Tot slot is er het spanplafond. Dit is een ideale keuze voor een badkamerrenovatie in Wilrijk omdat dit gewoon over het oude plafond kan worden geplaatst. Een doek wordt tussen profielen opgespannen. Prijzen voor plafonds liggen tussen €15,- en €200 vierkante meter.

Nieuwe badkamermeubels plaatsen

Badkamermeubels zijn er in alle mogelijke stijlen. Er is een groot aanbod in kant-en-klare meubelen, maar u kan ook kiezen om een badkamermeubel op maat te laten maken. De hoeveelheid opbergruimte die u nodig heeft, speelt een rol bij uw keuze. Net als de vraag of u een open model wenst, dan wel een model met schuiven of deuren. Moet het meubel op poten staan of liever volledig opgehangen worden? De prijzen hangen af van de afmetingen, het materiaal, de afwerking, enz. Voorzie zeker €1.000,- voor een basis meubel op maat.

Nieuwe ventilatie

Een goede ventilatie in vochtige ruimtes als de badkamer, is onmisbaar. Zo vermijdt u vochtproblemen zoals schimmels. Het meest efficiënt is een volledig mechanisch ventilatiesysteem. U kan kiezen om toevoer en/of afvoer natuurlijk te laten verlopen. Afhankelijk van uw keuze starten de prijzen vanaf €2.800,- tot wel €7.000,-.

Overige redenen voor een badkamerrenovatie in Wilrijk

Naast het vernieuwen van (delen van) de badkamer, kan u ook kiezen voor een nieuwe indeling of het verplaatsen van de badkamer. In beide gevallen worden meubels en eventueel ook sanitaire voorzieningen verplaatst waardoor het cruciaal is om te checken wat mogelijk is met leidingen.

Indeling van de badkamer vernieuwen

Nood aan een nieuwe look, maar alles is nog in goede staat? Dan kan u ervoor kiezen om de meubels te verplaatsen. Indien u ook de sanitaire voorzieningen wil verplaatsen, bekijkt u best met een vakman wat mogelijk is in functie van de leidingen.

Badkamer verplaatsen

Indien u uw badkamer in Wilrijk liever in een andere ruimte wenst dan de ruimte waar ze nu in staat, spreken we van een verplaatsing. Hierbij zullen ook leidingen moeten verlegd worden. Het gemakkelijkste is om de badkamer boven de keuken te plaatsen in functie van de leidingen.

Tips om op de kosten van deze bouwklus te besparen

Probeer zeker op voorhand uw budget te bepalen zodat u uw keuzes hier op kan afstemmen. Indien de badkamer volledig of gedeeltelijk moet worden afgebroken, kan u deze klus deels of volledig zelf opnemen. Ook door het puin zelf afvoeren, bespaart u werkuren van een vakman. Door vervolgens een badkamerrenovatie specialist uit Wilrijk te kiezen, kan de factuur ook lager uitvallen. De verplaatsingsonkosten of voorrijkosten zullen lager uitvallen.

Tot slot is er een verlaagd btw-tarief van 6%, de renovatiepremie en de aanpassingspremie waarvan u kan genieten indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet. De badkamer installateur kan u hier zeker meer informatie over geven.

Vrijblijvend offertes vergelijken voor badkamerrenovatie

Nood aan een totale of gedeeltelijke renovatie van uw badkamer? Vraag dan hier geheel vrijblijvend verschillende offertes op. Zo bent u zeker van de juiste prijs voor de badkamer die u wenst.

Bezoekers over bouwklussen.be

Voor ons renovatie huis zochten we een firma die de totale badkamerrenovatie op zich wou nemen. Op deze website veel informatie gelezen en dankzij het offertesysteem een installateur uit Wilrijk gevonden!

– Markus

Mijn vriend en ik hebben een nieuw appartement gekocht met een hele oude, kleine badkamer erin. Het doorbreken van een grote vaste kast gaf ons de ruimte voor een grotere badkamer!

– Bernard – regio Wilrijk

Onze badkamertegels waren echt aan een opfrisbeurt toe, dus even gegoogled en deze website gevonden. Overzichtelijke informatie en handige prijsvergelijk met de offertes.

– Wendolien – Wilrijk

De badkamer die we 10 jaar geleden in ons huis hebben laten plaatsen was aan vernieuwing toe. Wat extra geld gespaard dankzij corona, hier een goede badkamer installateur gevonden.

– Anna – badkamerrenovatie Wilrijk