Zoekt u een dakwerker voor dakwerken in Opwijk?

Hebt u schade aan uw dak en moet dit gerepareerd worden? Of overweegt u uw dak te renoveren of zelfs volledig te vernieuwen? Dan bent u hier aan het goede adres om u alvast te informeren naar dakwerken alvorens u op zoek gaat naar een dakdekker uit Opwijk.

Welke werken kan u laten uitvoeren aan uw dak? En welke kosten komen hierbij zoal bij kijken? U leest het hier. Nadien kan u geheel vrijblijvend verschillende offertes opvragen zodat u zeker bent van de beste prijs.


Informatie en prijsvergelijk

dakwerken Opwijk

Hoe werkt ons offertesysteem?

Beschrijf uw bouwklus in de offerteaanvraag

Omschrijf uw project in de offerteaanvraag. Wat wenst u en wat wilt u laten uitvoeren?

Vergelijk ontvangen offertes

Nadat u de offerteaanvraag heeft verzonden ontvangt u meerdere offertes. Vergelijk op prijs!

Kies de installateur die bij u past

Zit er een installateur bij die past bij uw bouwklus? Neem contact op en maak verdere afspraken.

Geniet van het resultaat

Geniet van uw renovatie of verbouwing. Zonder moeite en goedkoper, project geslaagd!

Wat is het verschil tussen kleine en algemene dakwerken?

Bij kleine dakwerken gaat het om kleinere zaken zoals het dichten van een lek, het vervangen van enkele dakpannen of het hangen van nieuwe dakgoten. Met deze kleine ingrepen kan u grote schade voorkomen. Het gaat dan niet om grotere renovatiewerken of een vernieuwing van het dak. Algemene dakwerken is een bredere term waaronder ook de grote werken vallen zoals een renovatie of het plaatsen van een nieuw dak. Ook het onderhoud van uw dak, het plaatsen van isolatie of dakvensters installeren, zijn algemene dakwerken die voor u in Opwijk uitgevoerd kunnen worden.

dakwerker Opwijk

Hoe wordt de prijs voor dakwerken in Opwijk berekend?

Het is niet mogelijk om één richtprijs te geven voor dakwerken. Deze hangt immers af van meerdere factoren. Het grootste deel van de prijs wordt bepaald door het uurloon van de dakwerker.

Arbeidskosten

Afhankelijk van wat er moet gebeuren, hanteren deze verschillende tarieven. Zo kan een herstelling of onderhoud duurder zijn per uur dan het leggen van een nieuw dak omdat deze werken lastiger kunnen zijn. De moeilijkheidsgraad speelt dus een rol. Ook de ervaring die de dakwerker heeft, speelt mee. Een ervaren rot in het vak zal meer vragen. U moet zeker rekenen op een arbeidskost van €35,- à €50,- per uur.

Het vergelijken van offertes kan u veel geld besparen en geeft een helder inzicht in de prijzen die een dakwerker uit Opwijk voor uw klus rekent.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten is er natuurlijk het materiaal zelf. Het spreekt voor zich dat deze kost een pak hoger zal liggen bij het leggen van een volledig nieuw dak in Opwijk dan wanneer u maar een deel laat herstellen. Naast de hoeveelheid, bepaalt ook de keuze van het materiaal de kosten. Zo is zink duurder dan bitumen en betaalt u meer voor natuurleien dan betonnen dakpannen. De grootte van het werk speelt vanzelfsprekend ook een rol op de factuur. Hoe groter de klus, hoe duurder het wordt, al zal de prijs per uur of per vierkante meter dalen. Het is namelijk efficiënter voor de dakwerker om één groot werk te doen dan verschillende kleintjes. Bespreek ook wat het kost om het puin te laten afvoeren. U kan heel wat besparen door dit zelf te doen.

Bereikbaarheid van het dak

Verder speelt de bereikbaarheid van het dak een rol. In een drukke straat in het centrum van Opwijk is het minder evident om de stelling te plaatsen. Daken van hoge gebouwen zijn moeilijker te bereiken. Een stelling heeft zijn prijs. Het herstellen van een vrijstaand lage woning kost dus heel wat minder dan van een herenhuis midden in de stad.

Voorrijkosten

Tot slot rekent de dakwerker ook voorrijkosten aan. U doet er dus goed aan om een dakwerker in de regio van Opwijk te kiezen zodat dit stuk zo laag mogelijk blijft. Ook kan het zijn dat u nog een toeslag moet betalen als het om een spoedklus gaat. Wanneer u bijvoorbeeld de dakwerker ’s avonds of in het weekend inschakelt om een lekkage zo snel mogelijk te repareren, zal de factuur hoger uitvallen.  

Prijzen vergelijken van dakwerkers werkzaam in Opwijk

Door de prijzen en/of uurtarieven van een dakdekker te vergelijken krijgt u een goed inzicht in de totale kosten voor uw bouwklus. Ook in de omliggende plaatsen zijn wij actief:

Gemeente Opwijk

Plaats: Opwijk
Deelgemeenten: Opwijk en Mazenzele
Website van de Gemeente Opwijk
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Aalst, Asse, Merchtem, Buggenhout en Lebbeke

Wij hebben voor de hele provincie Vlaams-Brabant plaatspagina’s opgezet, ook als u prijzen wilt vergelijken van firma’s uit:

Vilvoorde | Leuven | Kessel-Lo | Tienen | Halle | Overijse | Aarschot | Heverlee | Sint-Pieters-Leeuw | Tervuren

Wat kan een dakwerker uit Opwijk voor u betekenen?

Een dakwerker doet veel meer dan het leggen van een dak. In de eerste plaats bestaat een dak uit verschillende lagen, gaande van de constructie over het onderdak tot de uiteindelijke dakbedekking. Een dakdekker kan elke fase op zich nemen, inclusief het plaatsen van isolatie. Het kan gaan om een renovatie of een volledige vernieuwing. Daarbij kan de dakdekker ook dakramen, lichtstraten, dakkapellen of koepels plaatsen. De installatie van een schoorsteen, dakgoten, dakrandbekleding neemt hij eveneens voor zijn rekening. Nadien kan u een dakdekker inschakelen om uw dak te onderhouden of te repareren bij schade. Sommige dakdekkers plaatsen ook zonnepanelen op uw dak.

Daktimmerwerken

Een goed dak start bij een stevige basisconstructie. Het skelet van een dak bestaat meestal uit hout. Dakwerkers nemen deze timmerwerken op zich, gaande van het opbouwen van een dakconstructie tot het herstellen van bestaande dakconstructies. Dat kan zowel voor platte als hellende daken.

Dakisolatie

Een geïsoleerd dak kan heel wat schelen in uw portemonnee. Omdat warmte stijgt, gaat veel energie verloren als uw dak niet is geïsoleerd. Met een dak zonder isolatie kan u tot wel 30% energie verliezen. Daarnaast blijft uw woning langer koel bij warme temperaturen als uw dak geïsoleerd is. Ook wordt geluid van buitenaf beter gedempt. Uw dak laten isoleren, is niet alleen een rendabele ingreep. Het is ook goed voor het milieu. Elk dak in Opwijk kan geïsoleerd worden, of het nu hellend of plat is. Het plaatsen van dakisolatie kost gemiddeld tussen de €20,- en €110,- per vierkante meter.

Dakrenovatie in Opwijk

Het is niet eenvoudig om zelf in te schatten wanneer het dak toe is aan een renovatie. Best bekijkt u dit met een expert. Als het dak al erg oud is, zal een renovatie wellicht een betere optie zijn dan een reparatie. Een dakrenovatie hoeft niet altijd in te houden dat het ganse dak volledig wordt vernieuwd. Het kan zijn dat enkel de dakbedekking wordt vervangen, isolatie wordt geplaatst of een onderdak wordt geïnstalleerd. Een totaalrenovatie bevat al deze zaken en daarbij wordt het oude dak volledig verwijderd zodat een heel nieuw dak met isolatie kan worden opgetrokken. Het is ook mogelijk om een overzetdak te laten plaatsen. Hierbij wordt een nieuw dak boven de oude dakbedekking geplaatst, wat goedkoper is dan het oude dak eerst te laten verwijderen om dan een nieuw dak te plaatsen. Dit is echter niet voor eender welke dakbedekking mogelijk. Voor een renovatie starten de prijzen aan €50,- per vierkante meter.

Dak vernieuwen

Soms is het nodig om het hele dak te vernieuwen. Het gaat dan om een nieuwe constructie, onderdak en dakbedekking. Zorg dan zeker meteen voor goede isolatie zodat uw nieuw dak rendeert op lange termijn. Voor een nieuw plat dak betaalt u gemiddeld €30,- tot €80,- per vierkante meter. Wenst u een hellend vlak, is dat €20,- tot €120,- per vierkante meter. De isolatie zit hier niet in begrepen.

Dakwerken platte daken Opwijk

Een plat dak kan op verschillende manieren afgewerkt worden. De meest populaire dakbedekking in in Opwijk is roofing. Kwalitatieve roofing kan tot wel 30 jaar meegaan. Een ander populair materiaal is EPDM. Dit heeft nog een langere levensduur dan roofing. Het kan tot wel 50 jaar meegaan. Het is bovendien beter voor het milieu, vraagt weinig onderhoud en het dak blijft beloopbaar. EPDM is daardoor duurder dan roofing. Dakbedekking voor platte daken kost gemiddeld €30,- à €80,- per vierkante meter. Dit hangt natuurlijk af van het soort materiaal dat u kiest. Met bitumen bent u het goedkoopst af, een groendak is het duurste. De levensduur verschilt wel aanzienlijk. Een groendak kan dubbel zolang meegaan dan een dak van bitumen.

Hellende daken

Op een hellend dak kan u heel wat soorten van dakbedekking laten plaatsen. Dakpannen is het meest gekend in in Opwijk. Er is een breed assortiment aan dakpannen. Naast de klassieke keramische dakpannen kan u ook uit een breed gamma van betonpannen kiezen. Dakpannen gaan lang mee, zijn voordelig en bestaan er in heel wat kleuren en vormen. Daarnaast kan u onder andere ook kiezen voor leien of zink als dakbedekking. Het aanleggen van een leien dak is arbeidsintensief en dus duurder, maar het geeft een unieke look. Een zinken dak is dan weer erg duurzaam. Reken zeker op €40,- à €130,- voor de dakbedekking van een schuin dak. Zink, natuurleien en klei dakpannen zijn het duurst, maar gaan het langst mee. Een rieten dak is ook erg duur, maar daar kiest u voor de unieke look. Bitumen leien zijn het goedkoopst, maar hebben een kortere levensduur.

Dakrandbekleding

Daar waar het dak op de muren aansluit, wordt de naad gesloten met een dakrandbekleding. Water- en winddichtheid zijn hierbij cruciaal. Dakrandprofielen zijn er in verschillende materialen. U kan dus kiezen voor een dakrand die ook esthetisch aansluit bij dak en muur.

Dakgoten

Een kwalitatief dak stopt niet bij de dakbedekking. Ook de dakgoten zijn van belang, niet in het minst om het dak van een lange levensduur te kunnen voorzien. Dakgoten moeten zorgen voor een efficiënte waterafvoer van het dak. Om goed te kunnen werken, moet een dakgoot goed uitgelijnd zijn, de afvoer van de goot naar de grond goed worden gepositioneerd en de goot en afvoer perfect gedicht worden. Zo vermijdt u verstoppingen en de problemen die daarmee gepaard gaan. Daarnaast is het uitzicht ook belangrijk. Dakgoten kan u in tal van stijlen en materialen verkrijgen zodat deze naadloos aansluiten bij de uitstraling van uw woning. Ook een dakgoot herstellen in Opwijk behoort tot de werkzaamheden van een dakwerker.

Dakkapellen

Komen er leefruimtes onder het dak? Dan is het noodzakelijk om licht binnen te brengen. Dat kan aan de hand van een dakkapel. Het voordeel is dat u extra ruimte creëert aangezien een deel van het hellend vlak omhoog wordt getrokken. Een dakkapel kost gemiddeld €3.000,- à €4.000,- per stuk.

Dakvensters en koepels

De dakwerker kan ook dakvensters, lichtstraten en koepels voorzien in uw dak. Zo haalt u extra natuurlijk licht binnen in de woning. U creëert geen extra ruimte wat wel het geval is bij een dakkapel.

Vogelweringssysteem

Indien er veel vogels in uw omgeving zitten, kan u last hebben van uitwerpselen op uw dak of gevel. Dat ontsiert de uitstraling van uw woning. Om dit tegen te gaan, kan u kiezen om een vogelweringssysteem te laten plaatsen zoals duiven- of vogelpinnen, vogelspiralen, vogelkabels of vogelnetten. Vraag ernaar bij uw dakwerker.

Schoorstenen

Indien u een schoorsteen heeft, moet deze naadloos verbonden worden met het dak zodat er geen water kan binnen sijpelen. Een dakdekker werkzaam in Opwijk zorgt hiervoor. Ook voor het opbouwen of afbreken van een schoorsteen kan u bij een dakwerker terecht.

Dakonderhoud

Een dak moet heel wat weersomstandigheden ondergaan. Door weer en wind zal er gaandeweg mos tussen de voegen en spleten van de dakbedekking ontstaan. Dat is schadelijk voor uw dak. Er kunnen scheurtjes ontstaan en op termijn lekken. Om dit te voorkomen, doet u er goed aan om uw dak af en toe te laten reinigen of ontmossen. Het zal u alvast heel wat minder kosten dan wanneer het dak zodanig aangetast is dat u niet anders kan dan het volledig te laten vernieuwen. Een goed dakonderhoud verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Om uw dak te laten schoonmaken, betaalt u €15,- of meer per vierkante meter.

Dakherstellingen Opwijk

Soms is het voldoende om bepaalde schade te repareren zonder het dak volledig te vernieuwen of een onderdeel volledig te renoveren. Bij een lekkage kan het soms voldoende zijn om reparatiepasta te gebruiken, een aantal nieuwe dakpannen te plaatsen of met een nieuwe strook van dakbedekking te werken. Bij lekkages is het belangrijk om snel te handelen zodat (grotere) waterschade vermeden kan worden. Een richtprijs voor reparaties is moeilijk te geven aangezien de aard van het werk een grote rol speelt. Reken op €130,- à €420,- per vierkante meter voor een plat dak en €230,- à €300,- voor een schuin dak.

Zonnepanelen

Op zoek naar hernieuwbare energie? Sommige dakwerkers uit regio Opwijk plaatsen ook zonnepanelen. Om zeker te zijn van een optimaal rendement, is een correcte plaatsing cruciaal. Ook moet u er zeker van zijn dat uw dak de constructie houdt. Het dak moet in goede staat zijn en nog een lange levensduur hebben zodat u niet op korte termijn alles er weer af moet halen als u het dak moet vernieuwen. Het is belangrijk dat de zonnepanelen geplaatst worden met een perfecte waterdichtheid.

Gevelbekleding

Sommige firma’s voor dakwerken, kan u ook inschakelen om uw gevel te renoveren of te bekleden. Een gevelrenovatie is interessant wanneer uw gevel erg vuil is of beschadigde gevelstenen heeft. U kan ook isolatie laten plaatsen bij de renovatie. Daarnaast kan u kiezen om de gevel te laten bekleden. Er zijn heel wat mogelijkheden, denk aan leien, hout, aluminium, composiet, cement, zink, steenstrips, panelen of sidings. Uw woning in Opwijk wordt letterlijk in een nieuw jasje gestoken, waardoor u een nieuwe woning lijkt te hebben. Een nieuwe gevelbekleding zorgt voor extra isolatie.

Zolderrenovatie

Zolders associëren we vaak met opbergen. Deze opbergruimte geraakt echter al snel onder het stof. Een zolderruimte kan echter veel meer bieden zoals een bureauruimte, hobbykamer of extra slaapkamer. De stoffige zolderruimte omtoveren tot een echte leefruimte? Ook daarvoor kan u bij een dakwerker terecht.

Dakinspectie

Om uw dak zo lang mogelijk goed te houden, doet u er goed aan het regelmatig te inspecteren. Een dakwerker kan dit voor u doen. Hij kan inschatten of een reinigingsbeurt nodig is en checken of er kleine schadegevallen zijn. Indien dat het geval is, kunnen deze gerepareerd worden en vermijdt u grotere kosten op termijn.

Dakwerker gezocht? Vind er 1 in de buurt van Opwijk met deze tips!

Op zoek naar een goede dakwerker uit Opwijk? Lees dan zeker eerst de tips hieronder. Naast de prijzen, is het goed om ook de eerdere realisaties van de dakdekkers met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u een totaalbeeld en kan u kiezen voor de dakdekker die het best aansluit bij uw wensen en budget.

Een prijsvergelijk kan lonen

Baseer u niet op die ene offerte die u hebt opgevraagd. Vergelijk prijzen van meerdere dakdekkers uit regio Opwijk. Het is daarbij belangrijk dat u een goed overzicht hebt van de zaken die zijn opgenomen in de prijs zodat u geen appelen met peren vergelijkt. Check ook of alles erin staat, zoals afwerking of wegvoeren van puin.

Vergelijk websites en vraag referenties

Het is zeker interessant om na te gaan welke werken de dakdekker eerder al heeft uitgevoerd. Zo krijgt u een beeld van zijn specialisme en ervaring. De meeste dakwerkers hebben website waarop u heel wat kan terugvinden. Ga ook op zoek naar referenties. Ook deze zijn vaak online te vinden.

Vergelijk op uitvoeringstermijn

Vraag op voorhand binnen welke termijn de dakdekker de werken kan uitvoeren. Wat is de termijn die u voor ogen heeft en kan de dakdekker hieraan tegemoet komen? Zeker wanneer u nog andere werken aan de woning heeft, zal dit erg belangrijk zijn zodat alles naadloos op elkaar kan aansluiten. Plan de dakwerken alleszins goed op tijd in aangezien de dakwerker zelf ook een planning heeft. Maak duidelijke afspraken op voorhand.

Hoe kiest u de juiste dakdekker?

Naast prijs, spelen ook andere factoren een rol om een goede dakdekker te kiezen. Wat is de specialiteit van de dakdekker? En sluit deze aan bij de werken die u wil laten uitvoeren? Ook ervaring kan een criterium zijn om de knoop door te hakken.

Vraag naar specialisme

Het is aan te raden om na te gaan of de dakdekker gespecialiseerd is in wat u wenst te laten doen. Zo bent u zeker van een correcte uitvoering en een optimaal resultaat. Zo zijn er bijvoorbeeld dakwerkers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van volledig nieuwe dakconstructies en anderen die zich richten op dakrenovatie in Opwijk of specifieke dakbekleding. Ga na welke werken de dakdekker eerder deed om hier een beeld van te krijgen.

dakdekker Opwijk

Kijk naar ervaren dakwerker uit Opwijk

Een dakdekker met jarenlange ervaring heeft meer expertise kunnen opbouwen dan een beginneling, al is dat geen vaststaand feit. Toch betaalt u meestal meer voor een ervaren dakwerker. Sowieso is het interessant om na te gaan welke realisaties de dakdekker heeft zodat u een beeld krijgt van zijn werk. Handig is een dakdekker die met u meedenkt over de beste oplossing voor uw dak. Dit kan u op termijn geld uitsparen.

Brancheorganisaties en keurmerken

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor Bouwbedrijf, voorheen WTCB, nu Buildwise, is speciaal opgericht voor de bouwsector. Het centrum ondersteunt de bouwprofessional door hen te informeren. Zij voeren ook wetenschappelijk onderzoek uit en dragen bij tot de algemene innovatie en ontwikkeling van de bouwsector. Zij hebben ook een aantal draaiboeken opgesteld voor grotere bouwwerken en reiken octrooien uit. Op hun website kan u op zoek gaan naar de actuele bouwnormen.

Daarnaast is er de bouwunie die eveneens informatie en advies verleent aan bouwondernemers. Als lid van de unie kan u hier ook aannemers controleren op fiscale en sociale schulden. 

Premies

Wanneer uw huis in Opwijk ouder dan tien jaar is, profiteert u van een lager btw-tarief. U betaalt dan maar 6% in plaats van 21%, een heel verschil voor uw portemonnee. Voorwaarde is dat het om een privéwoning gaat en de dat de werken door een erkend dakwerker werden uitgevoerd. Daarnaast kunt u de Vlaamse verbouwpremie aanvragen. Dit is een hervorming van de vroegere renovatiepremie en isolatiepremie. Afhankelijk van uw inkomen kan u tot de helft van uw factuur terugkrijgen, al is er wel een maximum op de premie.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Door een dakdekker uit Opwijk te kiezen, bespaart u op verplaatsingsonkosten. Hier kan u alvast geheel vrijblijvend offertes opvragen van dakwerkers in uw regio. Zo bent u zeker van een dakdekker aan de meest voordelige prijs voor de werken die u wenst. Zorg wel dat u offertes vergelijkt voor dezelfde diensten. Specifieer uw vraag dus goed.

Bezoekers over bouwklussen.be

Ons gezin is verhuist naar een nieuw huis. Na een half jaar kwamen we erachter dat bij een bepaalde wind het dak lekte. Via dit platform de juiste dakwerker gevonden.

– Barbara

De EPDM dakbedekking van ons platte dak was niet meer goed en ook vrij oud. Via deze website in contact met meerdere dakwerkers gekomen en prijsvergelijk gedaan.

– Mark uit Opwijk

Ter oriëntatie zocht ik meer informatie over de diensten van een dakwerken. Dankzij deze pagina weet ik welke dakwerken er verricht kunnen worden en weet ik op welke punten ik moet letten als wij straks een nieuw huis gaan kopen.

– Saskia en Roy

Voor onze kluswoning zochten wij een ervaren dakwerker uit Opwijk voor enkele kleine dakwerken als ook dakisolatie. Meerdere offertes ontvangen en de juiste firma gevonden.

Rob